Likepersonstjenesten Nyheter

En dag på Riksen med Likepersonstjenesten

Leder av likepersonstjenesten 

“Det var stas å gi ut en gave til pasientene, med ting de kan ha nytte av! Samtidig som vi fikk reklamert for Likepersonstjenesten på Rikshospitalet med en fin brosjyre”
Therese, leder for Likepersonstjenesten i Oslo og Akershus

I dag har Likepersonstjenesten i LNT Oslo og Akershus hatt besøksrunde på Rikshospitalet. Noe vi er annenhver tirsdag. I dag var Rune, Espen, Heidi B og jeg (Therese) på tx-avdelingen og overleverte ca 50 toalettmapper til avdelingen, slik at de kan dele ut til nye pasienter som er transplanterte (nyre, lever, pancreas) og donorer.

Innholdet i toalettmappene er noe varierte, de fleste med sjampo, balsam, dusjsåpe, kløpinne og penn. I tillegg var det også noen med pilleesker, penner, reflekser og stressballer. Det var også innlagt en brosjyre for likepersonstjenesten som går på Rikshospitalet.

Dette er i første omgang et prøveprosjekt som Leif-Tore Lorentzen i LNT Nordland har tatt initiativ til. Vi vil evaluere det etter hvert, og skal se på om vi skal ha en mer permanent løsning med dette.  Sykepleierne ble kjempeglad over dette, og begynte henrykt å dele de ut med en gang. Tror ikke det tar veldig lang tid før de har delt ut alle! I tillegg la jeg ut reklame for fylkeslaget Nordland, jeg fikk tilsendt fra Leif-Tore. Slik kan pasienter fra Nordland lese om sitt fylkeslag.

Dette hadde vært fint å få fra andre fylkeslag i Norge også. Blir spennende å få feedback på hvordan dette blir mottatt av pasientene.  De to jeg snakket med i dag, ble veldig glade for toalettmappene.

Recommended Posts